keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Marinoidut punasipulit



Nää on niiin herkkua ♥ Kun odotin Iivoa kävin toisinaan hakemassa citarin salaattibaarista salaattia vaan siksi kun sielä oli myös marinoituja punasipuleita. Koska Ami on mestari kotikokki, hän tietysti etsi juuri sopivan reseptin ja tekee mulle näitä aina välillä (ite en lähde tohon hommaan , aivan liikaa sipulin pilkontaa). 

Näitä oli tänä vuonna myös meidän antamissa joulun herkkukoreissa. Valmistamisesta en huomannut ottaa kuvia mutta voitte kuvitella kauheen kasan punasipuleita leikkuulaudalle ;)

Tähän tarvitaan: 500g punasipulia, 1dl punaviinietikkaa, 1dl öljyä (meillä on aina kylmäpuristettua rypsiöljyä), 4rkl sokeria, 1tl suolaa, mustapippuria. Kuori sipulit ja pilko ohuiksi renkaiksi tai puoli renkaiksi.

1. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, suola ja pippuri.

2. Lisää kattilaan sipulit, sekoita ja anna vielä kiehahtaa.

3. Anna jäähtyä ja lisää öljy. Sekoita hyvin.

4. Kaada sipulit purkkiin ja laita jääkaappiin tekeytymään. Valmista seuraavana päivänä (voi kyllä napsia vaikka heti jos ihan pakko).


Sopii hyvin esim.salaatin kanssa, leivän päälle, ruuan kanssa ja ihan mihin vaan!



Nuin vain, huomanna onkin sitten jo uuden vuoden aatto. Mä en oo moneen vuoteen valvonut vuoden vaihteen yli ja tuskinpa valvon nytkään. Mutta kyllä me herkutellaan ja ainakin sädetikkuja poltetaan, joulupukki toi meille tinaa ja kauhankin niin varmasti myös valetaan tinaa.

Hyvää vuoden 2015 toiseksi viimeistä päivää :D

10 kommenttia:

  1. Oi nämä on niin hyviä <3 oon huitassut jo lahjapurkin nassuun :D

    VastaaPoista
  2. En ole koskaan maistanut mutta voisin kuvitella noiden olevan hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä hyviä, sitten vaan kokeilemaan :)

      Poista
  3. Joo, tällaiset on kyllä niin herkkuja! Tehtiin jouluna myös chili-inkiväärimarinoituja porkkanoita vähän samalla menetelmällä. Niistäkin tuli tosi hyvä ;D

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä herkulliselta!! Olen ollut tosi huono höystöjen tekijä. Jospa tällä ohjeella lähtisin kokeilemaan. Laitan korvan taakse :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥