keskiviikko 27. toukokuuta 2015

4v neuvola ja punkki asiaa

Tänä aamuna oltiin Akun 4v neuvolassa. Oltiin etukäteen juteltu että Aku tekee tehtäviä yksin tätin kanssa ja äiti odottaa ulkopuolella, tämä ei Akua tuntunut vaivaavan. Rokotuksista sen sijaan piti jutella useampaan kertaan. Onneksi Aku tottui rokotus ajatukseen eikä jännittänyt enään aamulla yhtään, vaikka itku sitten tulikin kun pistettiin. Akulle pistettiin perus rokotusohjelmaan kuuluvan lisäksi myös ns. punkki-rokote. Olisin halunnut sen Akulle jo pienempänä mutta silloin kun Aku oli 1v ja kysyin neuvolasta, ei suositeltu kuin vasta hieman isommalle, just noin 4veelle. En oo sen jälkeeen kysellytkään kuin vasta nyt Iivon neuvolassa viime viikolla. Kävi ilmi että nykyään suositellaan jo 1v myös joten hain molemmille pojille rokotteet. Iivolle pistetään vasta myöhemmin koska sai viime viikolla rokotteita joista yksi ei sovi ilmeisesti tämän kanssa näin lähekkäin pistettäväksi. 

Akulla oli mennyt hyvin kaikki tehtävät. Oikein reipas  :)  Kuulo oli hyvä(vaikka välillä luulis toisin) mutta toisessa silmässä saattaa olla kaukonäössä jotain häikkää. Meillä on lääkäri aika vasta muutaman viikon päästä ja sitä katsotaan sitten tarkemmin, toistaiseksi ei huoleta.

Sitten mitat. Pituus 106,9cm ja paino 16,3kg. Voi kuinka iso poika jo ♥ Ei ihme että vaatteet tuntuu kutistuvan  :)  

Huomenna Akulla onkin viimeinen kerhopäivä tälle keväälle. Syksyllä taas alkaa sitten. Osa kerho kavereista siirtyy eskariin ja se on mietityttänyt kovasti Akua. Onneksi osa myös jatkaa ja tulee sitten uusiakin kavereita ryhmään. 

Vielä tosta "punkki-rokotteesta", kuinka moni on ottanut lapselleen/itselleen sen? Meilläpäin on punkkeja mutta ei varsinaisesti puutiaisaivokuume tapauksia. Toisaalta ei sitä tiedä koska tännekkin leviää..ja liikutaanhan me muuallakin suomessa. Täytyy vielä sanoa että meidän perheestä ei kellään ihmisellä ole ollut punkkia. Touholla vaan, aina kerkee joku yks punkki tulla ennenkuin kerkee hakea pannan. Perus yrttipanta on meillä pitänyt punkit poissa, kaksi pantaa menee kesässä koska Touho myös ui joten teho vähenee. Yrttipanta on myrkytön joten ei haittaa jos lapset käy hipelöimässä ja plussana raikas tuoksu, joku kerran kysyikin että oonko pessyt Touhon hampaat kun oli niin minttuinen tuoksu  :D  Mä tarkistan aina tarkkaan vaatteet ja ihon jos ollaan oltu jossain pöpelikössä ja Touholle tehdään pannasta huolimatta iltaisin punkki tarkistus.

Akulla oli maanantaina kerhon kevätjuhla. Juhla oli ulkona ja tietysti satoi vettä mutta eipä se haitannut. Aivan ihania esityksiä, monta hienoa laulua olivat opetelleet ♥


Lapset saivat omat saippuakuplat, toimii aina  :)

Iivokin nautti juhlahumusta täys varustuksessa

Makkaran paistoa nuotiolla ja leikkiä kavereitten kanssa. Oli ihana aamupäivä :)

4 kommenttia:

 1. Oih, Akun ekat kevätjuhlat <3 <3 Oli varmasti kivaa ja rentoa kun olitte ulkona :)
  Rasuhan oli n. 4 vee kun sai prillut <3 Muutamat meni rikki alkutaipaleella mutt nopeesti opii pitään huolta :)
  Toki oi olla että Akulla keskittyminen herpaantui? Niin kävi Emilin kanssa 5vee neuvolassa :) ei muka nähny sielä mitään :D ja silmälääkärillä taas kaikki meni nappiin <3 :)

  VastaaPoista
 2. Näin äkkiseltään mä arvaisin että keskittyminen herpaantui, mutta jos on tarvetta silmälaseille niin sitte on :) Joo o, vilkas pikkupoika ja lasit...huhhuh :D

  VastaaPoista
 3. Walterilla on ollu punkkirokotus jo jonkun vuoden.. En oikeen oo ajantasalla, koska fammu hoitanut ton. Mun tietääkseni ei enään nyt ainakaan hetkeen tarvi käydä tehosteita ottamassa. Oliskohan viimeksi kaks vuotta sitten otettu viimenen satsi.. :D

  VastaaPoista
 4. Alkuun oli vuoden sisällä kolme rokotusta, sitte kolmen vuoden päästä ja siitä eteenpäin viiden vuoden välein..että tuleehan niitä :D mutta on se hyvä olla, itellekki olis pitäny ottaa, ehkä en keväänä.. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥