torstai 28. toukokuuta 2015

Ranskalaisia? Ehei, vaan "noralaisia"

Akun puheista vois päätellä että me syödään jatkuvasti pikaruoka ravintoloissa. Sen lempparia on ranskalaiset tai "ankkalaiset" niinkuin se pienempänä sanoi ja pitsa. Meillä onkin usein pitsa-perjantai. Laitetaan sauna ja tehdään itse pitsaa. Ami on oikea pitsa mestari eli ne ei oo mitään perus lättyjä vaan oikeita gurmee luomuksia. Koitan joku kerta muistaa ottaa kuvia, ne on niiin herkullisia. 

Mutta aiheeseen. Aku siis haluaisi useimmiten ranskalaisia. Silloin harvoin kun käydään hamppari paikassa Aku kyllä myös saa ranskalaisia. Mutta kotioloissa mä oon kehittänyt "hivenen" terveellisemmän vaihtoehdon ja Akulle nekin on ranskalaisia ja suurta herkkua. Kai se juju onkin siinä kun saa syödä sormilla ja dippailla?

Eli mä pilkon porkkanaa, perunaa ja bataattia tikuiksi. Perunat taitaa kyllä olla enemmän veneitä mut kuiteski. Laitan ne kulhoon ja päälle öljyä, meillä on aina kylmäpuristettua rypsiöljyä. Öljyä ei tartte niin hirveesti olla, niin että kaikkiin tarttuu. Maustan mustapippurilla, suolalla(käytän tooosi vähän) ja mieluiten tuoreilla yrteillä. Aikuisille jos teen niin ehdottomasti chiliä! Eilen laitoin mitä pihasta jo löytyi eli ruohosipulia, persiljaa ja oreganoa. Sitten vaan pellille tasaisesti ja uuniin. Uuni on mulla ensin 225astetta ja kun alkaa olla kypsiä nostan vielä hetkeksi 300astetta niin tulee vähän rapeammiksi. Varsinkin bataatit on mun lemppareita.Niitä sitten dippaillan vaikkapa ketsuppiin. Mutta täs on pari mun tän hetken lemppari dippii. 

Sipulinen kermaviilidippi:

Kermaviiliä
Paahdettua sipulia (purkista)
Valkosipulia
Ruohosipulia
Oman maun mukaan sipulit kermaviilin joukkoon ja sekoita.

Piparjuuri dippi:

Kermaviiliä
Piparjuuri tahnaa
(suolaa)
Ja taas oman maun mukaan maustetaan kermaviili piparjuuritahnalla. Se on aika vahvaa eli lapsille ei kovin paljoa kannata laittaa. On aivan ihanan raikkaan makuista.

Helppoa ja hyvää! Siihen kylkeen salaattia ja vaikkapa grillistä jotain lihaa/kalaa. Tai ihan vaan uuniin joukkoon nakkeja  :)Meillä oli sipulinen dippi  :)

Näille Ami on antanut nimen noralaiset (ette arvaa mistä nimi tulee, hehhe) mutta Akulle ne on ranskalaisia  :)

1 kommentti:

Kiitos kommentista ♥