perjantai 29. toukokuuta 2015

Rakkaudesta ruokaan

Mua aivan naurattaa kun ajattelee jotain oikein herkullisia ruokia ja (varsinkin) jälkiruokia.. Oon aina ollut kaikkiruokainen, lapsena koulussakin oli aina hyvää ruokaa. Sairaalassa vasta mukavaa onkin kun ruokia kannetaan naaman eteen vähäväliä, mitähän seuraavaksi saa.. Osaan kyllä silti arvostaa erityisen hyviä ruokia vaikka inhokkeja ei juuri löydykkään. Onneksi Aku on tainnut periä mun ennakkoluulottomuuden ruuan suhteen. Rohkeasti maistaa kaikkea uutta ja erikoisetkin ruuat maistuu. Eilen olin ihmeissäni kun raparperikiisseli ei kelvannut, taisi olla hapanta Akun makuun. Iivolle kyllä maistui, söi Akunkin oman. Sitten sain päähäni että pitää googlettaa saako 1v syödä raparperia?? Ilmeisesti isoina annoksina/usein syötynä haittaa kalsiumin imeytymistä (jos nyt muistan/ymmärsin oikein) mutta jos syö samalla maitotuotteita ei sitäkään haittaa oo. Noo, jollain valopäiden keskustelu palstalla nyt kuitenkin äiti joka syöttää raparperia 1v lapselle on aivan hirviö, sama jos juottaisi alkoholia lapselle... On ne aina yhtä viihdyttävää luettavaa :)

Sen lisäksi että tykkään syömisestä  :D  Tykkään kasvattaa syötävää. Meillä on salaatit, yrtit ja mansikkaa penkissä pihassa. Kasvihuoneessa on hyvällä mallilla tulossa erilaisia tomaatteja, chiliä, kurkkua, maissia ja meksikolainen viidakkokurkku jonka taimi on kyllä kovin pieni ja hauras, toivottavasti vahvistuu koska sitä mä eniten odotan. Meillä on ekaa kesää myös viljelypalsta puoliksi Akun kummien kanssa ja sinnekkin alkuvaikeuksien (lue täältä) jälkeen on saatu laitettua punasipulia, perunaa, porkkanaa, pinaattia, retiisiä, mangoldia ja kesäkurpitsoille on paikat valmiina. Vielä kesäkurpitsan poikaset odottelee kasvihuoneessa lämpösempiä säitä.

Kurkut pääsi vihdoin omaan laatikkoon, tuo keskimmäinen taimi on vähän reppana mutta ehkä se siitä.


Pojat sai synttärinä mansikka amppelin  :)


Aku keräili koristeita palstaa kaunistamaan (ne oli kyllä tarpeen)


Äitin apulainen  ♥


Raparperia palstalla kasvoikin valmiiksi


Pieni perfektionisti mussa ei kestä tota meidän palstaa mutta ihan hyvä siitä tulee ja jos jatketaan ens vuonna niin panostetaan sitten enemmän kun tiedetään paremmin  :)

2 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää! :Kaikista paras hetki on kun saa syödä jotain mitä itse on istuttanut! :) Meidän vanhempi poika on vasta nyt (pian 4-vuotiaana) alkanut maistelemaan kaikkea ilman pidempiä kädenvääntöjä..

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Varsinkin kun on siemenestä asti vaalinut niin on mahtavaa saada satoa. Kai mä löydän itteni 10v päästä jostain maatilalta kun koko ajan pitää saada enemmän kasvattaa :D Täähän alkoi ihan viattomasti salaatti ruukusta keittiön ikkunalla ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥