perjantai 22. toukokuuta 2015

Epälelut ja palstapuuhia

Tietääkö muut mitä on epälelut? Ne on sitä krääsää mitä kerääntyy lelukoreihin, lasten laatikoihin jne. Aku kerää esim. vessapaperirullia, pahvilaatikoita (sääntänö että vaan yks kerrallaan leikeissä..) ja narun pätkiä näin esimerkkinä. Sitten on rikki menneiden lelujen osia tai jostain isosta setistä on jäljellä yks osa millä ei tee mitään. 

Meillä ei yleensäkkään oo hirveenä leluja, ei oo mitään heräteostos juttuja. Mutta kertyyhän niitä. Meen aina säännöllisesti läpi kaikki ja poistan turhat jutut ja nää epälelut.  Epäleluja on myös lelulaatikkoon eksyneet vispilät, lastat, kauhat ja oikeat työkalut.. Askartelupöytä on oikea aarreaitta. Onneksi Aku ei kyllä muista mitä kaikkea sielä on ollut koska harvoin se kyselee perään. Jotain vähä tärkeemmän oloisia juttuja mä pidän kaapissa muutaman päivän ja jos ei kysele perään niin roskiin. Askarteluitakin tulee päivittäin vinot pinot. Välillä  niihin on panostettu ja ajatuksella tehdyt piirustukset /maalaukset mä kuvaan ja osan säästän. Mutta nää "leikkasin valkosesta paperista kuviosaksilla ympyrän ja piirsin keskelle viivan" jutut mä kyllä hivutan roskiin..

Näitä puuhia siis nyt sunnuntaisia juhlia odotellessa!

Oltiin toissa iltana meidän palstalla. Meillä on siis ensimmäistä kesää viljelypalsta vuokrattuna vaasan kaupungilta. Kirjoitinkin siitä aiemmin täällä. Miehet on sielä käyneet myllämässä koneella maata ja nyt ajateltiin että silleen ohimennen ripsutellaan siemeniä ja tadaa! No joo, ei mennyt ihan niin..  Maa oli savinen ja sateen jälkeen aivan kovaa. Perunat ja sipulit laitettiin kauheella vaivalla ja siis sieltä maan seasta löytyi lasin paloja, muovia, karkkipapereita jne.. "viljelykelpoinen" on vissiin aika suhteellinen käsite. Viereisen palstan rouva tiesi kertoa että meidän palstaa ei ole viljelty yli kymmeneen vuoteen eli siinä lienee syy. Mutta oon silti vähän pettynyt kun kaupungin puolesta on käyty sitä jo myllämässä ja itse on myllätty ja silti aivan viljely kelvotonta. No miehet vielä iltamyöhällä hakivat lisää maata ja mylläyskoneen (siis mä en nyt muista sen koneen nimeä!!) joten heti kun taas olis aikaa niin mennään laittamaan niitä siemeniä. Iloisella mielellä silti edelleen "palstaillaan", kaikki ketä sielä nähtiin oli oikein mukavia ja vesipiste on suoraan meidän vieressä, kätevää. Kyllä siitä hyvä tulee!

Aku oli reipas apulainen perunan laitossa
Iivo oli suurimman osan ajasta rattaissa koska se syö KAIKEN ja sielä tosiaan oli niitä lasinsiruja yms..

Onhan se nyt aika säälittävän näkönen...  :D
Hyvää viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Epälelut hohhoi :D Tiedän mistä puhutaan ;) :D Joskus ne tuntuu olevan just niitä parhaita lasten ja varsinkin vauvojen mielestä :D
  Tylsää että joudutte nyt kauheen urakan eteen ton maanne kanssa mutta onneksi ootte toiminnan ihmisiä ettekä jää tuleen makaamaan <3 :) Tsemppiä ja toivotaan että kova työ tuottaa tulosta <3

  VastaaPoista
 2. Ei jäädä tuleen makaamaan :D Kyllä tää tästä iloks muuttuu, viimeistään kun syödään kaikkia niitä ihanuuksia mitä sitte joskus saadaan istutettua ;)

  VastaaPoista
 3. Heh, "epälelut"! Hyvä sana, vaikka näin äidinkin näkökulmasta raja on hiuksenhieno. Meillä päänvaivaa tuottavat varsinkin nuo rikkinäiset; missä vaiheessa esim. traktori lakkaa olemasta vain pientä hienosäätöä vaativa hyvin palvellut ajoneuvo ja muuttuu rojuksi? Tätä pohditaan meillä aika ajoin.

  Oi ihanaa, palsta! Harmi, kun oli niin kurjassa kunnossa, mutta ehkä voitte ajatella niin, että teidän jälkeen sitä on jonkun taas hiukan mukavampi viljellä.

  VastaaPoista
 4. Epälelujen raja on tosiaan hiuksehieno, täytyy pysyä kovana ;) Jos tää palsta touhu paljastuu loppujen lopuks niin mukavaksi kuin mun haavekuvissa, jatketaan kyllä enski vuonna. Varsinki ku kerran pitää oikein nähdä vaivaa :D

  VastaaPoista
 5. Hih, tuntuu että niitä epäleluja alkaa meillekin kertyä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥