sunnuntai 3. tammikuuta 2016

DIY Lapsille omat aikakapselit!

aikakapseli

Mietin ensin että mitä mä laittaisin aikakapseliin? Koska ne avattaisiin? Aika nopeasti kuitenkin kehitin ajatuksen. Molemmille pojille omat kapselit jotka he saavat avata kun oppivat lukemaan, siis oikeasti lukemaan pitkää tekstiä. Sisälle laitoimme kirjeitä. Minä kirjoitin molemmille pojille omat kirjeet ja Ami myös. Kirjeisiin laitoimme terveiset juuri lukemaan oppineelle poikaselle ♥ Sitähän me emme tiedä koska kapselit avataan, Akun oma vuoden vai kolmen vuoden päästä? Iivon omaan menee hiukan kauemmin :) Pojat vielä piirsivät kuvat jotka laitoimme kapseliin ja Aku lisäsi veikkauksen siitä koska tulee oppimaan lukemaan. Lisäksi laitoimme molemmille kaksi euroa joilla sitten voi käydä ostamassa herkut lukemaan oppimisen kunniaksi ja valetut uuden vuoden tinat. Tinat oli molemmille pojille ensimmäiset.

Tässä Iivon kapselin sisältö ♥


ja Akun kapselin sisältö ♥


Kapselit on isot lasitölkit jotka koristelin liimaamalla merirosvo servettiä ympäri ja vielä kannen päälle sidoin palan servettiä. Näitä ei nyt mihinkään maahan kaiveta vaan laitetaan hyllylle / kaappiin odottamaan.

aikakapseli

aikakapseli

aikakapseli


Näin vuoden alkuun onkin kiva väsäillä tämmöisiä, muistella mennyttä vuotta tai ajatella tulevaa. 

Mitä sinun kapseliisi päätyisi?

♥ Nora


18 kommenttia:

 1. Ihana idea :) Mä en ole ihan tällä tavalla vielä toteuttanut, mutta Typyn ensimmäiseltä vuodelta keräsin kaikenlaista säilöön mitkä saa sitten joskus isompana/aikuisena ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös pojilla äitiyspakkaus laatikoihin kerättynä vaatteita, piirustuksia, ensimmäinen tutti yms. jotka saa sitten aikuisena halutessaan :)

   Poista
 2. Oi vitsit vähän ihana :) Mäkin aloitan tänään kokoamaan omaani! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, ihana nähdä millainen kapseli teille tulee :)

   Poista
 3. Ihana idea!! Mä ajattelin purkkia täyttäessäni vaan orjallisesti viime vuotta, mutta tuo teidän ideahan on mainio! Täytyy ehkä tehdä vastaavat lukemaanoppimislahjapurkit jossain vaiheessa, kun ajankohta on edes pikkuisen ajankohtaisempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo mä sain oikeen ahaa elämyksen kun mietin mitä laitettaisiin :D

   Poista
 4. Hauska idea! Mä niin toivoisin, että mä olisin tehnyt tällaisen itselleni joskus pienenä.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisi kyllä kiva nyt avata vaikkapa 20v vanha kapseli :) Pitääkin tehdä pojille vielä semmoisetkin jossain vaiheessa..

   Poista
 5. Ihanaa kun oli ideaa miksi ja milloin aikakapseli avataan. :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten kivat! Oikein mystinen tunnelma kuvissa. Hih.

  VastaaPoista
 7. Teit todella hienot aikakapselit! Kiva idea, että lukemaan opittua saa avata :). Minä olisin mielelläni osallistunut tähän, mutta aikapula :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei kyllä kerkee kaikkea mitä mieli tekisi :D Kiitos :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥