torstai 21. tammikuuta 2016

Minäkö minimalisti?

Minimalismi tuntuu nyt olevan in. Jollain tavalla mä oon tietämättäni ollut minimalisti jo pitkään. En tykkää kerätä turhaa tavaraa kaappeihin, aina kun siivoan kaappeja tulee jotenkin puhdistunut olo sisäisesti. Kierrätän vaatteita ja ostan mieluummin laatua kuin määrää etenkin kengissä, laukuissa, ulkovaatteissa yms. mitkä paremmin kestävät aikaa ja kulutusta kuin esim. trikoo topit ja "trendi-asusteet" (inhoon trendejä enkä koskaan osta mitään siksi että se on nyt in vaan luotan omaan sisäiseen tutkaan). Sisustus on meillä melko simppeliä ja väljää, ei kuitenkaan väritöntä tai tylsää. En ole mitenkään intohimoinen sisustaja eikä meiltä löydy kalliita klassikoita tai uusimpia trendejä. Tai hei, onko lepakkotuolit klassikoita? No kaksi sellaista löytyy :D Ne on saatu ja ystäväni on ommellut niihin päälliset.

Minimalisti sana pomppas mun silmään vasta viime syksynä kun oli näitä tempauksia. En siis ole aiemmin analysoinut tätä asiaa sen kummemmin. Minimalismi kiehtoo mua ja on mahtavaa että ihmiset lähtee tähän mukaan. Jos muuten minimalismi kiinnostaa niin suosittelen lukemaan Löytö blogia. Johanna kertoo aidon intohimoisesti minimalismista ja varsikin postaukset kapseli vaatekomerosta  kiinnostaa mua itseä hirrveesti. Blogissa paljon upeita kuvia mm. sisustamisesta, tässä linkki Löytö blogiin, suosittelen! 

Entäs jos joku entinen tavaran hamstraaja päättää ryhtyä minimalistiksi? Hän luopuu ylimääräisistä tavaroista ja mitä muuta? Pitääkö minimalistin olla jonkun tietyn näköinen? Tai pitääkö hänen kodin olla jonkun tietyn näköinen? Että kun nyt päätin pari viikkoa sitten ryhtyä minimalistiksi niin heivaan kaiken vanhan tavaran ja hommaan tilalle uuteen habitukseen sopivat kulissit. Vai oliko se tarkoitus vähentää myös kulutusta? Eli voisko ne vanhat kukkaverhot jäädä ikkunaan vai pitääkö ostaa minimalistille sopivat valkoiset harmaat tai mustat verhot? Tai se muhkea krumeluurinen sohva. Pitääkö ollakseen vakavasti otettava minimalisti, ostaa selkeä linjainen valkoinen musta tai harmaa sohva? Vai voisko ne vanhat vielä hyvät huonekalut kuitenkin pitää ja sitten ajan kanssa uudistua, vai olisko sitten minimalisti laisinkaan kun sisustus ei istu siihen kuvaan mitä media antaa minimalismista?

Milloin on kyse minimalismista ja milloin trendien seuraamisesta? Onko nyt trendikästä olla minimalisti? Eihän siinä siis ole mitään väärää jos uudistaa sisustusta trendien vaihtuessa, sehän on ihan yleistä ja hyväksyttävää, mutta onko se minimalismin idea? Hakea kaupasta sopivat raamit uuteen ideologiaan missä ideana on kuluttaa harkitusti ja vähentää tavaran määrää?

Itse en sano olevani minimalisti, ainakaan vielä. En tykkää luokitella itseäni :D  Entäs te?

Nyt on kuulkaas kysymysmerkkejä niin että silmissä vilisee, ja vielä yhden kerran jos kirjoitan "minimalisti, minimalismi" menee jo sormetkin solmuun ;D

10 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus!! Minä olen minimalisti tai kovasti siihen viime vuosina opetellut, olin ennen kova tavarahamsteri koskien kynttiläkippoja tms.. vaatteita olen aina kierrättänyt. Itselle minimalismi on ajatus "vähemmän on enemmän" ja että yritän panostaa ajattomuuteen ja kestävyyteen. Harkitsen ennen kuin ostan. Meidän koti on sekoitus kirppareilta löydettyä ja kaupoista ostettua. Lapsia on ja se saa näkyä. Ollut aina. Rakastan vanhaa ja tyylikin oli aiemmin enemmänkin vielä vanhaa. Rakastan koteja joissa näkyy asujan persoona se sijaan että se olisi kopio sadoista muista samanlailla sisustetuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on juurikin samantyylinen ajatustapa kuin sulla :) Kiva että tykkäsit :)

   Poista
 2. Jos suoraan sanotaan, minä haluaisin olla minimalisti. Ei sen trendin takia, vaan siksi että suorastaan VIHAAN kun tavarat tippuu päälle hyllystä sen takia, että tavaraa on ängetty joka paikkaan ja paikat pursuaa kaikesta.. Äääh.. niin ärsyttävää. Tiedän kuitenkin etten ihan minimalistiksi voi lukeutua.. Tykkään seurata trendejä tai omia villityksiä esim. sisustuksessa ja vaihdan etenkin niitä pienempiä sisustusesineitä usein. Se ei kuitenkaan tarkoita, että siirtäisin ne kaappien perukoille, vaan myyn ja kierrätän ne.. Mutta aina voisi tietty parantaa vielä entisestään, sillä tälläkin hetkellä tuntuu että esim astioita on aivan liikaa.. *Huoh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se on se kultainen keskitie? :) Aina on parantamisen varaa, vaikka en kerää ylimääräistä niin näköjään ne ylimääräiset kertyy välillä itsestäänkin :D Tällä hetkellä mun stressinä on pino lukemattomia lehtiä, pitäisi edes vilkuilla ne läpi ennen kuin laitan eteenpäin ;D

   Poista
 3. Hih, tää oli just se mistä jutskattiin :D
  Shoppaillen minimalistiksi :D :D

  VastaaPoista
 4. Todella hyvä kirjoitus! Minimalismi on ehkä saanut sen tietynlaisen leiman, sisustuksen pitäisi olla mustavalkoista jne. Mutta mun mielestä sitä voi toteuttaa niin monella tavalla ja ennen kaikkea just se, ettei shoppailisi vaan trendien mukaan. En taida itse olla minimalisti, vaikka ei meillä kyllä kovin paljon olekaan tavaraa esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kukin tyylillään mutta se ajatus taustalla :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥