torstai 28. tammikuuta 2016

Vanhan paidan uusi elämäKyseessä on siis tämä "heppapaita" minkä tein Akulle kolme vuotta sitten. Yllä olevassa kuvassa Aku 1v8kk esittelee uutta rakasta paitaa, Aku tykkäsi hirveästi hevosista ja tämä paita oli ahkerassa käytössä yli vuoden kunnes jäi pieneksi. Paidassa ei muuta käytön jälkeä juuri ole kuin että hihojen resorit oli tosi kuluneet ja toisessa jopa pieni reikä, itse kangas on pysynyt yllättävän hyvänä värienkin puolesta. Leikkasin hihansuut irti ja surruuttelin saumurilla uudet resorit kaapista, saattoipa olla jopa samaa resoria tai ainakin hyvin saman väristä. Resori kangas ei paljoa maksa joten jos muuten hyvä vaate on uusien resorien tarpeessa niin suosittelen kokeilemaan.


Tässä paidan uusi onnellinen omistaja, hevosmiehiä myöskin ;) Oli niin kiire korjailla keinuhevosta ettei paljon kerinnyt poseerailla.


Näin vanha kulunut paita freesaantui ja menee vielä toisenkin poikasen käytössä  :)  Onko teillä tapana korjailla kuluneita vaatteita tai yleensäkkään säästää pienemmille sisaruksille vaatteita?

12 kommenttia:

 1. Meillä lapset kiikuttavat kaikki mummolaan korjattavaksi. Eivät luota äidin taitoihin ja pääsen näin helpommalla :D Tytöltä säästän kaiken sellaisen mikä menee isommalle pojalle ja pojalta säästyy hieman valikoidusti kuopukselle sellaista minkä tiedän tulevan käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän oliskin kätevää, kiikuttaa jonkun toisen korjattavaksi ;D Se on aina kiva jos voi säästää edes jotain vaatetta, varsinkin ulkovaatteissa säästää helposti paljonkin :)

   Poista
 2. Lasten vaatteita tulee tosi harvoin korjattua, ellei sitten ole joku todella suosikki ja helposti korjattavissa. Isoisälleni olen korjannut yhtä hänen lempparipaitaansa jo kahdesti. Vaihtanut hihoja, paikannut, vaihtanut osan takakappaleesta, uusinu napit ja sen sellasta :D

  VastaaPoista
 3. Suloinen paita ja poika ❤ . Tosi kiva, kun paita sai uuden käyttäjän ja uudet resorit. Jonkin verran tulee korjattua vaatteita, vaikka tunnustan että korjausompelu ei kuulu lempipuuhiini. Meillä pojan vanhat vaatteet menee suoraan mun ystävän pari vuotta nuoremmalle pojalle. Sisaruksia kun ei meille ole tullut. Tosi kiva, että saan nuo vaatteet suoraan kiertoon. Kirppikselle vienti olisi oma urakkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta on kyllä jos saa jollakin tavalla vaatteet kiertoon :) mä vien jonkun verran kirpparillekkin mutta onhan siinä hommaa..

   Poista
 4. Viisas, säästäväinen ja taitava äiti siellä :) Lempparipaitojen osalta saattaa käydä näin jo ekalla pitäjällä ja saat Nora varautua, että housujen polvet alkaa vähän isompana pojilla kulumaan ihan käsittämättömään tahtiin. Meillä se kriittinen raja tuntui olevan tuossa neljän ja viiden vuoden välissä.

  Hannan tavoin korjausompelu ei kuulu mun suosikkeihin, mutta välillä aina parhaille vaatteille sitä teen. Ja ehyet vaatteet meillä menee kierrätykseen yleensä joko kaverin lapsille tai läheiselle kirpparille, jonka tuotto menee hyvään tarkoitukseen. Itsepalvelukirppistä en ole edes koskaan harkinnut juuri tuon vaivan takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Akulla on juurikin alannut menemään housut polvista rikki ja joitain olen korjannutkin mutta osa on kyllä niin puhki ettei toivoakaan :D

   Poista
 5. Tää on tosi hyvä kikka! :) etenkin sellaisten vaatteiden kanssa jotka muuten vielä on hyvässä kunnossa.

  Meidän perheen pikkuveli perii kyllä suurimman osan vaatteistaan isoveljeltään. Mutta täytyy myöntää, että olen aika huono korjailemaan kuluneita vaatteita.. Pitäisi tsempata!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on kyllä enemmän hyviä ajatuksia kuin tekoja :D Eli osa korjattavien pinosta päätyy lopulta roskiin..

   Poista
 6. Oon kyllä niin perilaiska, että harvemmin tulee fiksailtua vanhaa. Mutta sen sijaan uutta olen innokas luomaan, ja mulla on noin kaksisataa käsityötä yhtäaikaa odottamassa inspiraatiota ja valmistumista :D

  Hieno paita kylläkin! Pitäisi opetella tekemään kaavoja, niin ehkä sitä innostuisi itsekin lastenvaatteiden fiksailusta ja tuunaamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, että intoa piisaa :D Mulla on pari Ottobren lasten kaavakirjaa joista leivinpaperille jäljennän kaavat :D

   Poista

Kiitos kommentista ♥