perjantai 29. tammikuuta 2016

Eksoottiset kanabullat


Mä tein eilen illalla niiin hyviä kanapullia, jo teko vaiheessa mulla oli vahva tunne että tää on hyvää ja nappasin oikeen kuvia. Me tehdään aika paljon liha ja kanapullaa (täältä löytyy ohje makoisiin perus lihapulliin, klik!) ja variaatioita löytyy. Tällä kertaa makuna on teriyaki- valkosipuli.

Tähän tarvitaan:

400g broilerin jauhelihaa, 2dl maitoo, 5rkl korppujauhoja, 2 valkosipulin kynttä, 1/2tl suolaa, 2-3rkl teriyaki mausteseosta, 1rkl sipulijauhetta.


Laita korppujahot kulhoon maidon kanssa turpoamaan, lisää sinne sekaan mausteet ja murskattu valkosipuli, sekoita. Kun korppujauhot on turvonneet, lisää broilerin jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi (kädellä rutistelemalla menee parhaiten). Laita uuni lämpenemään 225asteeseen. Pyörittele käsin sopivan kokoisia pullia pellille, käsiä voi kastella vedellä tai lorauttaa kämmeniin vähän öljyä niin on helpompi pyöritellä. Paista uunissa 225asteessa 10-15min kauniin ruskeiksi.


Mä söin näitä iltapalaksi salaatin kanssa. Salaatissa mulla on jäävuorisalaattia, suippopaprikaa, tomaattia, kurkkua ja kyljessä mandariinia. Nami nami :)


Hyvää viikonloppua kaikille ♥

10 kommenttia:

  1. Itse tehdyt lihapullat on kyllä ihan parhaita, enää en einespullia söisikään ellei tuu jokin ihme syy kuten flunssa tai muuta jolloin on pakko loihtia jotain nopeesti. Kanapullia en oo koskaan tehnytkään, uskaltaisikohan kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne pakkauksetkin haisee ihan hirveelle XD kyllä itse tehty on aina itse tehty :) Rohkeasti vaan kokeilet, hyvää on!

      Poista
  2. Oi miten hyvältä kuulostaa! Tällaiset vähän erikoisemmat reseptit ovat aina tervetulleita :)<3

    VastaaPoista
  3. Oi, näitä on pakko tehdä! Kiitos reseptistä <3

    VastaaPoista
  4. Hyvännäköisiä pullia! Näin laihduttajana pitää heti kysyä, onko tietoa paljonko olis kaloreita yhdessä pullassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, ei mulla ole kyllä mitään haisua vaikka perus kevyttähän tuo on varsinkin salaatin kanssa. Jos kylkeen laittaa riist ja kastikkeet ei enää niin kevyttä. Jos haluaisit vielä keventää niin korppujauhot ja maidon voi jättää pois ja laittaa vaikka kananmunan tai kaksi tilalle ja broilerin jauhelihan voisi vaihtaa kalkkunanjauhelihaan :)

      Poista
  5. Kiitoksia minultakin reseptistä, vaikuttaa sellaisella maulle, että meidän poikakin tykkäisi. Minä en edes muista milloin viimeksi olisin einespullia syönyt, tehdään usein vähän isompi satsi kerralla ja laitetaan osa pakkaseen. Nopeasti saa sieltäkin sitten ruokaa pöytään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, itse tehdään aina :) Helppo ja nopeahan nuo on tehdä varsinkin uunissa.

      Poista

Kiitos kommentista ♥