Mulla on aina kausittain himo gazpachoon, mikä on siis Espanjalainen kylmä keitto. Tästä on olemassa monenlaisia versioita enkä minäkään ole vuosiin katsonut keittokirjasta ohjetta vaan omasta päästä tehnyt. Mitään aineksia ei kuumenneta eli tämä on todellinen vitamiinipommi keskelle flunssakautta.
Tähän tarvitaan:
Kolme isoa tomaattia, pieni paprika tai puolet isosta suippopaprikasta, puolikas sipuli, 15-20cm kurkkua, kaksi valkosipulin kynttä, punaviinietikkaa, öljyä ja suolaa (+ cayannea)
Pilko kasvikset hieman pienemmiksi niin että koneen on helppo työstää.
Laita pilkotut kasvikset kulhoon tai kannuun.
Lorota päälle noin puoli desiä öljyä, mä käytän kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä ja 1/4 desiä punaviinietikkaa, reilu ripaus suolaa. Mä tykkään vahvoista mauista ja laitoin vielä cayanne pippuria mausteeksi.
Kannattaa kokeilla, tähän tulee himo.
♥ Nora
Oi nammnammm :D täytyy kokeilla!
VastaaPoistaJess! Teeppä se :)
PoistaNamiii! Mä kans tykkään tästä "keitosta" tosi paljon.. :D Mä oon tainnut maustaa myös muistaakseni valkosipulilla, kun siihenkin tulee välillä himo ja minusta se sopii tähän hyvin!
VastaaPoistaTää on tämmönen kausi juttu, joskus oon syönyt tätä monena päivänä putkeen ja silloin tuntuu että ihokin "haisee" valkosipulilta :D
PoistaMumssis <3 tämmöstä soppaa vois syödä nyt "dietilläkin" :)
VastaaPoistaNimenomaan ;D
PoistaNyt alkoi tehdä mieli tätä keittoa! Täytynee itselle valmistaa lounaaksi huomenna. Kiitos :).
VastaaPoistaEipä kestä :)
PoistaSiis todellakin tää kuulostaa niin hyvältä! Menee kyllä kokeiluun!
VastaaPoistaIhanaa, on hyvää! :)
PoistaKiitos tästä!! Mmmm vesi tuli jo kielelle ;)
VastaaPoistaHehheh :D Ole hyvä vaan :)
Poista