Tein pitkästä aikaa mun vanhalla lempi reseptillä niiin herkkua pastaa. Tätä tehtiin paljon joskus ennen ja pari päivää sitten kun mun veli oli tulossa syömään muistin tämän ja että sehän oli hänenkin herkkua, joten keittokirjaa etsimään.. Tämä resepti on Painonvartijoiden keittokirjasta (en tiedä miten meille on semmonen edes eksynyt..) ja on siis vielä kaiken lisäksi kevyt.
Tähän tarvitaan:
150g kuviopastaa
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna (mä laitoin 2)
1 punainen paprika suikaleina
100g herkkusieniä viipaleina (mä laitoin enemmän)
Öljyä paistamiseen
120g yrttituorejuustoa, rasvaa 11-20%
1dl rasvatonta maitoa
350g erilaisia meren antimia
2rkl hienonnettua tuoretta basilikaa, suolaa, mustapippuria (mä laitan myös aika
reilusti cayannepippuria)
Keitä pasta runsaassa vedessä kunnes se on al dente. Valuta. Paista pastan kiehuessa sipulia, valkosipulia, paprikaa ja herkkusieniä 3-4min. Lisää tuorejuusto, maito ja äyriäiset. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua muutama minuutti. Sekoita joukkoon pasta ja basilika.
Yksinkertaista! Mä laitan aina valkosipulia enemmän ja lisäksi cayanne tai joku tuore chili koska tykätään vahvoista ja tulisista ruuista. Tätä ei siis lapsille nyt annettu kun maustettiin se aikuisille, olisi ehkä voinut ottaa osan erikseen lapsille mutta heille oli muuta ruokaa. Jos tekee ohjeen mukaan niin kirjan mukaan annoksia on 6, valmistuaika 20min ja painonvartijoiden pisteitä per annos 3,5. Me toki syötiin kolmestaan koko pannullinen ;D Me lisätään myös vielä kunnon kerros parmesaani juustoa päälle, namiii.
Tämän herkkuruuan kanssa sopii jälkkäriksi vaikka nopea ja herkullinen "juustokakku kupissa", tsekkaa ohje Napsahduksia blogista.
♥ Nora
Oi ihana ohje ja herkun näköistä <3 Tää olis pommin varmasti J:n mieleen!!
VastaaPoistaSiittä vaan kokeilemaan :)
PoistaOih. Varmasti herkullista. :) Uskaltaisikohan kokeilla lapsilla vähän vähemmillä mausteilla? Meidän 4-vuotias on nimittäin rohkaistunut viimeaikoina maistelemaan erikoisempia ruokia. Ehkä merenelävätkin menisi??
VastaaPoistaVarmasti maistuu, jättää vaan chilit pois :)
PoistaOijoi! Kiitos reseptistä :) uusia on aina kiva saada kokeiltavaksi!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, tää on nam :)
Poistanäyttää tosi herkulliselta :) täytyykin ottaa screenshotti tästä niin saan ohjeen talteen :D
VastaaPoista:)
Poista