keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kuinka meillä suojaudutaan auringolta?

Eilen oli aivan ihana ilma! Aurinko paistoi koko päivän ja koska tuuli ei osunut yhtää meidän terassille oli pihassa tosi kuuma. Laitoin ekaa kertaa tänä kesänä meidän pihalle kahluualtaan ja se olikin Iivolle super yllätys kun heräsi päikkäreiltä. Lisäsin kyllä lämmintä vettä koska Iivo on niin pikkarainen että ei olisi tarjennut kuitenkaan kauaa.


Aku sukelteli lasien kanssa eikä veden vähyys haitannut yhtään  :D
Iivolla on uv-puku ja hattu ja Akulla paita ja uv-hattu uikkareitten lisäksi. Eilen oltiin tuossa altaalla iltapäivällä noin 15.30- 17.00 ja molemmat pojat kävi välillä varjossa tai pyyhkeen sisällä auringossa lämmittelemässä.

Miten meillä suojaudutaan auringolta?

Vaatteet:

Meillä on noita uv-vaatteita ja haluaisin ostaa niitä lisääkin. Nyt pitäisi löytää Iivolle samanlainen uv-lippis kuin Akulla koska se on aivan super hyvä! Akulla on aiempinakin kesinä ollut vastaavia ja varsinkin tämä Reiman uv-hattu suojaa niskan ja kasvojen lisäksi hyvin myös korvat. Kunnon hattu siis aina päässä! T-paita pidetään päällä myös kahlatessa ja rannassa leikkiessä, usein myös uidessa. Jos ei ole uv-paita niin tumma paita suojaa paremmin kuin vaalea, mutta ei siis missään nimessä samallalailla kuin uv-vaatteet.

Varjo/ajoitus:

Lasten kanssa ei "oteta aurinkoa" vaan pyrin pitämään pojat mieluummin varjossa. Yleensä löytyy puuhailtavaa myös varjosta ja keskipäivän aurinkoa vältetään. Jos ollaan rannalla, yleensä ollaan saaressa ja silloin rantaleikit ajoitetaan aamuun ja iltapäivään. Onneksi aina löytyy varjoakin ja meillä onkin mökillä terassin katteena uv-valokate. Paahtavimpaan aikaan keksitään muuta ja yleensä silloin on ruoka aikakin  :) 

Aurinkorasvat:

Akulla on herkkä iho ja aurinkorasvoista tulee herkästi ihottumaa (pistää miettimään mitä niissä on). Meillä laitetaan aurinkorasvaa lähinnä jos tiedän ettei voida muuten välttää aurinkoa tarpeeksi. Eli käytetään mutta ei päivittäin. Varmasti voisin kokeilla jotain luomu yms tuotteita mutta ottaa päähän kun isot kalliit putelit jää kaapin perälle kun ei sovikkaan.. 

Koskaan ei ole Aku palanut tai edes punoittanut auringosta johtuen (ei kyllä oikeastaan ruskettunutkaan). Suojautuu auringolta sitten millä keinolla hyvänsä, pitää kyllä muistaa olla valppaana ja seurata että se hattu on päässä ja kauanko ollaan oltu auringossa. Olis kamalaa kun lapsi palaisi oikein pahasti auringossa  :/  

Itse mä oon ollut nuorempana (liian) innokas ottamaan aurinkoa ja täytyy myöntää että maltillisesti ruskettunut iho on musta kaunis. Nykyään ei onneksi ole aikaakaan paahtaa itseään auringossa liialti  :D  Mutta kyllä mäkin joskus kerkeän ja silloin laitan sk 10-50 riippuen mihin aikaan päivästä/kesästä ja kuinka kauan oon suorassa auringossa. Kasvoilla mulla on ympäri vuoden sk 20 kun en pahemmin lippiksiäkään pidä.. Kun odotin Akua reagoin kevät aurinkoon tosi voimakkaasti, pisamia ja tummentumia poskilla. Joten sitten kun odotin Iivoa osasin ennakoida ja käytin kasvoilla sk 50. 

Näin meillä, entäs muilla? Onko jotain vinkkejä vaikkapa hyvistä aurinkorasvoista? 

Vähän mua jotenkin hirvittää koko touhu kun toisaalta sanotaan että aina pitää olla aurinkorasvaa ja toisaalta että ne on kauheeta myrkkyä.. Riittääkö todisteeksi että toimii oikein kun kukaan ei pala vai pitäsikö vielä nähdä tulevaisuuteenkin? 

4 kommenttia:

 1. Kyllä meillä on myös vaatteet ja varjo ensisijaisena suojana aurinkoa vastaan! meillä kans varsinkin Onnilla herkkis iho, joten aurinkorasvoja käytetään maltilla, tarvittaessa kylläkin :)
  Uudet UV-uikkarit on hankintalistalla sekä O:lle että Mimolle, ne on kyllä kätsyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reimalla oli nettikaupas jo alet -50% monista uv-vaatteista, tilasin heti eilen Akulle paidan Iivolle semmosen lätsän :)

   Poista
 2. Olin itse aikaisemmin tosi stressaantunut auringon suhteen. (Riittänee kun sanon että meillä on kaapissa n. 20 erilaista UV-pukua, hattua ja tilpehööriä.. Hahaa) Nykyään otan hieman rennommin. Meillä käytetään lapsilla apteekin aurinkovoiteita, sillä niissä ei ole ihoon imeytyviä kemikaaleja ollenkaan. Levitän aamulla kevyen kerroksen kasvoihin ja käsiin. Rannalla ja vedessä sitten hieman tsemppaan UV-puvuilla ja voiteilla.. Kesä ja aurinko on ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei minkä merkkinen se teidän rasva on? Jos mä rupeen lukeen jotain kilometritekstejä apteekis niin päässä vaan vilisee :D Aina helpompi kun joku toinen on tehny taustatyön ;)

   Poista

Kiitos kommentista ♥