perjantai 26. kesäkuuta 2015

Arjen uusi "pelastus"

Välillä tuntuu että haluais käpertyä johonkin koloon mihin kenenkään vaatimukset, ääni, edes ne iloiset jutut ei kuuluisi. Mun päässä on overload   :D  (vaikka hymiö, ei se aina naurata)

Akulla on ollut ollut tässä kevään mittaan jakso kun ei oo oikein halunnut leikkiä yksin vaan jonkun (lue mun) pitäis koko ajan kommentoida tai osallistua jotenkin. Tietenkin mä teen sitäkin mutta hei ei koko ajan voi.. Tai sitten pitäis vähintäänkin hankkia kodinhoitaja. Bonuksena Iivo on muutaman viikon (en osaa sanoa 2 vai 8!!) ollut todella vaativa. Roikkuu mun jalassa ja kitajaa mutta heti kun astutaan ovesta ulos tai joku tulee meille, tadaa! Itse ilkimys muuttuu taas tutuksi itse auringoksi. 

Oon miettinyt ollaanko liian tiiviisti yhdessä? Vissiin tekee poskihampaita ja se tietenkin lisää itku herkkyyttä mutta tämä show on kyllä osoitettu mulle. No se menee painollaan, on ollut pitkästä aikaa pari parempaakin päivää ja huomas kyllä heti kuinka itsekkin jaksoi puuhailla ja hymyillä enemmän.

No mikä tämä pelastus on? Lasten tehtäväkirjat! Aku sai synttärilahjaksi iiison tehtäväkirjan ryyditettynä 2000 tarralla  :D  ja toisen vähän pienemmän ja niistä on riittänyt iloa. Kaivettiin myös esiin joitain aiemmin saatuja kirjoja jotka ei vielä hetki sitten kiinnostaneet. Saatiin myös 4v neuvolasta kiva liikenne tehtäväkirja ja joskus keväällä saatiin Tropiclandiasta puuhakirja. Aku istuu pöydän ääressä ja täyttää kirjojaan, välillä mä kerron mitä missäkin kuuluikaan tehdä. Ei ole muuten tv:kään paljon kiinnostanut tämän innostuksen jälkeen.. Nyt tiedän mitä varataan junamatkalle mukaan :D

Tää on ollut kovassa käytössä ja tarroja löytyy milloin mistäkin...pitää tarkistaa omat vaatteet ja pää ennen ulos lähtöä  :D

Täs on tää neuvolasta saatu, oli hyödyllinenkin kun tehtävät koskee liikennesääntöjä. Takana tropparista saatu.

Tää Tiffel Toffel on niin ihana ♥  Tässä paketissa oli satukirja, lyhyt dvd samaisesta sadusta ja tehtäväkirja mikä käsitteli sitä satua, tälläsiä kun löytäsi lisääkin niin ois kiva  :)

Eilen Aku kyllä myös pitkästä aikaa rakensi yksin junarataa, ehkä tämäkin vaihe alkaa mennä ohi. 

Mitä "villityksiä" teidän lapsilla on? Onko jotain minkä parissa viihtyy itsekseen, leluja, pelejä tms?


6 kommenttia:

 1. Nää on näitä "vaiheita" koko elämä täynnä, vissii :D Ihana Aku kun jaksaa duunailla ton kirjan kanssa <3 :)
  Meillä on nyt Mimosalla "villityksenä" ulkoilla koko ajan. Raukka pieni rääkyy aina oven suussa kun joku isompi menee ulos ja piinaa mua sitte sisällä :D Saman tien kun pääsee ulos niin kaikki on ihan fine, mut ku ei koko aikaa vaan voi ulkonakaan olla.. Villityksenä on myös majailla Maijan huoneessa ja laittaa uuliafffaa ;)

  VastaaPoista
 2. On vaiheita joo :D Mimo reppana, Iivo kans kuskaa kenkiänsä koko ajan ja kyttää ovia että koska aukee :D Harmi vaan kun on ollu niin koleeta ja hyttysiä, ei aivan voi asua ulkona..

  VastaaPoista
 3. Meillä oli piirtämisvaihe aika pinnalla talvella. Mitään muuta ei tehty kuin piirretty ja väritelty, :D Nyt juuri valmistunut leikkimökki on pop ja siellä vierähti yli 3 tuntia leikkiessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalla kyllä aika kuluu nopsaan, onneks on kesä! Vaikka kelit onki pikemmin kuin syksyllä :D

   Poista
 4. Kuulostaa justiin kun meiltä! Alma on aina ollu sellanen joka ei viihdy ollenkaan itekseen ja jos en leiki niin vähintään pitää kans jutella koko ajan ja suuttuu sitten kun välillä tulee vaan vastattua "mjoo" ja huomaa että en kuuntele:D Täytti just 6, ja onneksi nyt on paljo ollu kavereita leikkimässä niin saa vähän molemmat breikkiä. Joskus myös nykyään yllättää viihtymällä vaikka 5-10min huoneessaan piirrellen hetken ovi kiinni. Ja Sulolla taitaa olla just sama vaihe meneillään, itkua itkua kotona ja vain mun syli kelpaa. Ruokailut jotka vielä jossain vaiheessa meni tosi hienosti on nykyään yhtä tuskaa, tukkii äkäisenä jotain äkkiä suuhun ennen kun muut on ees ehtiny istua ja sit jo raivari ja pakko nostaa pois. Ja tissillä olis kaiken aikaa jos sais!Oli ainakin yksi poskihammas puhjennut ja taitaa olla kunnolla kipeä. Ulkona ollaan mekin oltu nyt tosi paljon! Sielä aika kuluu ja on huomattavasti helpompaa olla siellä kun tutkittavaa riittää:) Sama muuten tuokin, että jos joskus erehtyy vaan äkkiä avaamaan takaoven niin siinä on taas itkun paikka kun ei pääsekään. Onneks nää on tosiaan vaiheita vain!:) tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi noita meijän pikkusia :) Aku sanoo että Iivolla on elämän tuskaa kun se kitisee :D Selvästi kyllä Iivokin jo osaa arvostaa muiden lasten seuraa ja taitaa kaivata vähän äksöniä ympärilleen..Kiitos tsempeistä ja sinne kans!

   Poista

Kiitos kommentista ♥