keskiviikko 19. elokuuta 2015

Vihdoinkin satoa kasvihuoneesta!

Vihdoin ja viimein on kasvihuoneessa kypsynyt jotain. Kylmä kesä on vähän viivästyttänyt satoa mutta "parempi myöhään kuin ei milloinkaan"  :D Kurkkuja ollaan saatu jo muutama ja tomaatteja myös. Chilejä on jonkun verran kypsymässä ja kukkia paaljon. Odotan niin tomaattien kypsymistä, niitä on tulossa aivan hullun paljon.

Keltainen Gold nugget siinä keskellä.

Siinä oikeen yks kurkku ja tomaatti  :D  Tomaatti on Gold nugget. Kurkut on vähän pienempää lajiketta kuin mitä kaupassa näkee, viime vuonna meillä oli semmoisia isoja ja täytyy sanoa että tykkäsin niistä enemmän. Ens vuonna sitten..


Salaattia on saatu alku kesästä asti ja ötökätkin on aika hyvin pysynyt poissa. Oon laittanut rivien väleihin nurmikon leikkuu jätteet katteeksi/lannoitteeksi niin ei oo ollut alalehdetkään multasia.

Kurkkuja sielä tulossa  :D

Kurkun kukka

Tälläsiä ihania pötkylöitä on paaljon  :D  Viime vuonna ei saatu kasvihuoneessa kypsymään yhtään chiliä vaikka oli patterikin ilmojen kylmettyä. Lopulta otettiin ne sisälle ja kaikki kypsyi muutamassa viikossa. Tämän vuotinen lajike on kaupasta ostetusta Spanish chilistä napatuista siemenistä kasvatettu eli aika mieto lajike pitäisi olla. Meillä kasvaa myös Jalapeno mutta se ei ole kukkinut  :/ 


Spanish chili

Meidän chilit kasvaa 10litran ämpäreissä. Joku ötökkä on käynyt syömässä chilien lehtiä, se jättää jälkeensä mustia "jätöksiä", semmosta pientä pupenaa. Itse ötökkää en oo nähnyt eikä se oo levinnyt kuin chileissä. Sama homma oli viime vuonna, omituista..


Spanish chilin kukkia

Tää ihana tomaatti terttu on Tigerella runkotomaattia. Niistä pitäisi tulla semmoisia puna-kelta raidallisia kun kypsyy, vähän ne raidat jo erottaakin. Näitä on kaks ja tomaattia on tulossa paaaljon.. Meillä on myös koko keltaista runkotomaattia Lemon boy, mutta siihen on tulossa aika vähän..

Tigerella tomaatti

Tää taas on "hesen tomaatti"  :D  Ami toi tossa keväällä mulle kirsikka tomaatin jonka oli napannut lounaalla Hesen salaatista ja sanoi että se oli hyvää, kasvatetaan tätä. No niin sitten tehtiin  :D  Meillä on toinenkin punainen kirsikka tomaatti Tiny tim ja näiden tomaatit on kyllä aivan erilaisia. Nää "hesen tomaatit" on jotenkin tummempia ja säännöllisempiä. 

"hesen tomaatti"

Tää onki sitten mielenkiintoinen kaveri. Maissi, siinä ne kasvaa. En tiedä niistä kyllä mitään, kunhan läntättiin kasvamaan. Ensin me luultiin että noi "ulokkeet" on niitä maisseja mutta ne taisikin olla kukkia. Nyt kun noi kukat on varissut niin huomattiin että rungossa on pulleampia kohtia ja sinne ne maissit taitaakin ilmestyä  :D


On tää kasvatus vaan mielenkiintoista puuhaa. Pitää muuttaa sinne maalle että saa isomman kasvhuoneen ja pellon  ;D

6 kommenttia:

  1. Oi, ihania kasvatuksia! Mulla oli toissavuonna vai jopa sitä edellisenä (?) kasvimaa, mutta projekti on nyt jäissä, ehkä sit ensi keväänä :)

    VastaaPoista
  2. Pitää kyllä olla se inspiraatio ennenkö viittii tämmösiä alottaa, muuten jää vaan hoitamatta. Vähän niinku meidän viljelypalsta..sinne on sen verran matkaa että on jäänyt vähän hoitamatta..

    VastaaPoista
  3. Oooo.. nyt kelpaa herkutella! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥