perjantai 21. elokuuta 2015

Kuinka meidän lapset jaksaa istua rattaissa?

Tää on kysymys minkä mä oon kuullut yllättävän usein. Jopa jo silloin kun Aku n.vuoden vanha, "eikö se halua kävellä?". Tietysti se haluaa kävellä ja saakin kävellä mutta ei silloin kun ollaan lenkillä  :D  tai menossa kauppaan, kylään vähän kauemmas tai kivaan leikkipuistoon mikä ei oo ihan nurkan takana. Niinkuin oon aiemminkin sanonut (esim. täältä voit lukea) tykkään kulkea ilman autoa. Meillä on ihan ok matkat kulkea pyörällä ja kävellen, alle 1km päässä toisessa suunnassa on pienempi lähikauppa ja sama matka toiseen suuntaan niin on isompi kauppa ja molempiin tulee postipaketteja  ;D  sehän tekee jo paljon.  Puolen tunnin kävelymatkan päässä onkin jo apteekki, kirjasto, ravintoloita, kaksi kirpparia jne. Ja jos pyörällä lähtee niin keskustaankin pääsee alle puoleen tuntiin. 

Semmosta reilua puolta tuntia suuntaan mä pidän nykyään jonkinlaisena rajana, sitten pitää olla jo jotain kivaa tiedossa lapsille. Silloin kun oli vain yksi lapsi joka nukkui vielä päivväunetkin, meidän retket oli huomattavasti pidempiä. 

No kuinkas ne sitten suostuu istumaan? Kerron tietysti että mitä kivaa on tiedossa "jee kauppaan! Pääsee autokärryyn tai saa oman kärryn" hehheh.. niin, ja on meillä erilaisia viihdykkeitä.

Pyöräkärryyn pojat saa aina valita jotkut lelut mukaan. Iivolla on vakkarina tämmönen soiva lelu minkä joulupukki toi. Siitä kuuluu eläinten ääniä ja musiikkia kun painelee eläinten kuvia.

Iivon pyöräkärry lelu.

Kärryssä on molemmissa reunoissa tommoset taskut joihin pojat aina laittaa aarteensa. 
Akulla on tommonen sammakko pussukka jonka sai synttärilahjaksi. Sielä Akulla on mummilta saatuja kolikoita, niillä voi sitten joskus ostaa vaikka purkka-automaatista purkan. Aku yleensä laskee rahoja ja huutelee mulle mitä kaikkea aikoo niillä ostaa, vaikka ei oltaisi edes menossa kauppaan  :D


Akun pyöräkärry lelu.


Tämän rattaisiin kiinnitettävän ratin Aku sai 1v lahjaksi ja se on ollut kovassa käytössä.


Vaunu ratti.

Aku ei nykyään kaipaa niin hirveesti viihdykettä kuin pienempänä. Me jutellaan ja Aku tarkkailee ympäristöä, etsii rekkoja, työmiehiä, nostureita jne. Joskus kun Aku oli n.2v meillä oli usein jotain evästäkin mukana. Aku lopetti päikkärit 1v10kk vanhana mutta jatkoin päiväkävelyitä ja Aku sitten lepäili kyydissä ja nakerteli omenaa, rusinaa tms. ja luki kirjoja.
Nuo kirjat joissa on ääninappeja on mun mielestä toimivimpia  ;D On Akulla joskus ollut muumi läppärikin mukana.
Ennen Iivoa kun Aku istui pyöräillessä istuimessa, meillä oli mukana pieni lelukoira jonka kaulaan on sidottu naru. Toisen pään sidoin istuimen reunaan niin ettei koira putoa niin alas että menee pinnojen väliin. Aku piti koiraa sylissä, eikä se tainnut kertaakaan edes pudota  :)

Iivolla oli tässä jo perus kiemurtelu vaihe kärryjen kyydissä mutta tuntuu että se meni ohi. Voihan se alkaa uudestaan mutta en kyllä kovin helposti ole antamassa periksi että rattaista pääsee kesken pois koska sitten meiltä jää monta kivaa juttua tekemättä + reissut on mun jokapäiväinen liikunta. En jaksaisi joka ilta lähteä enää erikseen lenkille, joskus kyllä menen jos Touho ei ole voinut päivällä olla mukana ja silloin se on ihan kivaa omaa aikaa. 

Lisätään nyt vielä että lyhyemmillä matkoilla Aku pyöräilee ja usein kävelee loppumatkasta jonkun sopivan pätkän minkä tiedän että jaksaa. 

Suostuuko teidän lapset istumaan kärryissä?

11 kommenttia:

 1. Meillä istutaan ja tykätään jopa olla reissussa kärryissä. Yleensä on jotku elut mukana, mutta suurimmaksi osaksi katselevat maisemia ja höpöttelevät :)
  Mielummin nää meidän lapset itsuvat kärryjen kyydissä raikkaassa ilmassa kuin autossa :D

  VastaaPoista
 2. Meillä neljävuotiaskin istuu vielä joskus kärryissä (on sen verran pieni, että sopii hyvin!). Joskus on eväät mukana ja joskus vain lupaus nähdä esim. lampaita, tai lupa kävellä kun päästään sorsien luokse. Yleensäkin meillä tehdään niinkuin minä sanon, eikä niinkuin lapset sanovat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Akukin on 4v ja hyvin mahtuu :) Sillä silmällä oon valinnut kaikki meidän nykyiset menopelit että mahtuu mahd. pitkä lapsi. Meillä on käytössä tuplat, rattaat ja pyöräkärry. Ja todellaki tehdään niinku äiti sanoo :D

   Poista
 3. Meidän lapset tykkäävät istua kärryissä, välillä jopa liikaakin.. Jos kärryt on mukana jossain tapahtumassa "kaiken varalta" meidän pojat haluavata kokoajan kyytiin. Jos kärryt on näköetäisyydellä he eivät siis vaivautuisi kävelemään.. Nyt ollaan hulluteltu ja oltu liikkeellä ihan ilmankin kärryä. Siinä sitten pahimmassa tapauksessa heitä kanniskellaan sylissä.. Hihii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissuissa meillä on ollut vaan Iivolle rattaat ja välillä on kyllä pitänyt kantaa Akua. Viime kesänä meillä oli Iivon kantopussi jolla Ami kantoi Akua reppuselässä pitkin Turkua :D vähän eksyttiin jne. perussettii ;D

   Poista
 4. Toistaiseksi joo. Kovimmaksi käy junamatkat ja muut siirtymiet, jolloin kärryissä pitäisi olla paikoillaan paikoillaan. Harmitus meinaa päästä, kun äiti ei anna mennä tutkimaan muuta junavaunua. On meilläkin muutama lelu hoitolaukussa mukana hätätilanteita varten, mutta poitsu jaksaa keskittyä niihin ehkä miinutin. Ehkä sitten menee paremmin, kun lelun voi aidosti valita itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noilla 1vuotiailla nuo omat "tuskansa" ;) Mä oon sitä mieltä että ei kannata antaa periksi ton rattaissa istumisen kanssa, jos siis haluaa jatkossakin kulkea rattailla :)

   Poista
  2. Näköjään :D Mutta on tämä nykyinen rattaissakäyttäytyminen kyllä pistänyt miettimään kahdesti niiden tuplien hankintaa.

   Poista

Kiitos kommentista ♥