torstai 13. elokuuta 2015

Kun vauvasta kuoriutuu taapero ♥

Alkukesästä tuntui että mulla oli vielä vauva. Vaikka Iivo käveli (juoksi) jo mutta sanoja ei juuri tullut, puheen harjoittelu ikäänkuin lakkasi kun Iivo oppi kävelemään. Nyt Iivo on ruvennut puhumaan enemmän ja jopa tottelee välillä kehoituksia kuten "tule tänne" "mennään syömään" "haluatko kylpyyn" jne. Ymmärtää siis puhetta  :D  Välillä on tuntunut kuin puhuisi seinälle, niin kiireinen ja kova puuhaamaan tämä pikku mies on. 

Iivolla on kotona omat lempipuuhat kuten kaappien tyhjäys. Aamuisin Iivo katsoo hetken sohvalla lastenohjelmia, ehkä noin 10-15min ja sitten hän on valmis aamukylpyyn  ;D Kylvyssä käydään ennen ja jälkeen aamupalan, sitten vähän leikkiä ja ehkä vielä takaisin kylpyyn.

Pikku vesi-peto  ♥ hotellin isossa kylpyammeessa.

 Nyt Iivo on siis 1v3kk (muutaman päivän päästä) ja nukkuu pääasiassa öisin 10-12tuntia ja päivällä 2-3tuntia. Kaksi kertaa on jäänyt päikkärit kokonaan väliin kun on ollut jännää puuhaa ja kunnialla on selvitty niistäkin päivistä.

 Iivolla on aika paljonkin sanoja kun oikein rupeen miettimään, ainakin; kylpy, takki(kylpytakki), anna, vauva, äiti, aku, tissi, kirja, touho, kukka, kakka, nadja(mun sisko), pois, tänne, pallo, vettä, poppa, mummi, paappa, nukkuu, pupu, tutti, vaippa, pipo, nenä, napa, kiikkaa, hei hei .. ei nyt tuu muuta mieleen.. Iivo myös "ahaa" kun silittää, antaa paljon pusuja, sanoo "oho" kun tiputtaa jotain ja laulaa "ihhahhaa" ja kutittelee "kuti kuti". Akulla on Amin tekemä puinen leikkipyssy ja Iivo sanoo "pam pam" kun pitää sitä kädessään. Aika hyvin siis pystyy jo ilmaisemaan itseään ja huomaa kyllä että tietynlainen turhautuminen ja levottomuus on rauhoittunut kun on oppinut vähän puhumaan. Toki kaikki sanat ei tuu täydellisesti mutta me ymmärretään Iivoa ja sehän on tärkeintä.

Enpä olisi muutama viikko sitten arvannut että Iivo voi istua mielellään hetken maalaamassa  :D
Välillä Iivo jopa leikkii hetken itsekseen ja jos on kavereita niin on täysillä leikeissä mukana eikä paljon äitiä kaipaa. Jos tulee pipi niin sitten on kyllä päästävä äitin tai iskän syliin. Sanoisin että Iivolla on tulisempi temperamentti kuin veljellään, jos hän haluaa jotain sen kyllä kuulee kaikki.

Käytiin neuvolassa ottamassa toinen punkki-rokote, kolmas tulee sitten vasta toukokuussa. Paino kontrolli oli siinä samassa ja olihan se paino lähtenyt nousuun, jee  :D  Syö se siis jotain vaikka välillä tuntuukin toivottomalta.

Illalla kun on iltakylpy ja iltapala ohi, Iivo menee itse yläkerran rapuille, sanoo nukkuu ja antaa pusuja  :D  Menee siis mielellään nukkumaan ja nukahtaa aina nopeasti, ei ole koskaan tarvinnut nukuttaa. Siinä mielessä helppo kaveri. Yö hulinatkin on (taas) rauhoittunut kiitos taas uusien nukkumajärjestelyiden. Tässä välissä Iivo ja Aku nukkuivat samassa huoneessa viikon verran ja sitten Aku muutti meidän huoneeseen nukkumaan ja tämä on nyt paras järjestely. Eli Iivo nukkuu ylhäisessä yksinäsyydessään ja me muut sitten samassa huoneessa  :D   Iivo on nyt nukkunut välillä hyvin ja välillä todella hyvin joten jos tätä kestäisi nyt vaikka muutaman viikon niin voidaan kokeilla poikia taas samaan huoneeseen. 

Tampereen reissulla käytiin tietty myös Ikeassa ja Iivo sain valita ensimmäistä kertaa itse uuden lelun. Koitin näyttää vähän kaikkia ja lopulta hän sanoi "anna" kun näki tämän poika-vauvan  ♥ Sitä on nyt "ahaailtu" ja pusuteltu. 


 Muutama kuukausi on ollut hulinaa, huonosti nukuttuja öitä ja on tuntunut ettei Iivoon saa kontaktia kun se vaan viipottaa tuulispäänä menemään.  Kaikenkaikkiaan tuntuu että nyt ollaan voiton puolella, en tiedä mistä mutta kuitenkin  :D  Meillä on reipas ja aurinkoinen pikku taapero ♥

(Lisäys saman päivän iltana, Iivo sanoo myös "hyvää yötä") ♥♥

4 kommenttia:

 1. Ihana Iivo pikku-taapero <3 Niin touhukas ja iloinen :)
  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 2. Hienosti Iivo osaa jo puhua! Vau! :) Meillä vain kiivetään, tehdään kuperkeikkoja ja pompitaan. Puhe on toisisijaisen tärkeää on kivempaa juosta ja pitää vauhtia yllä. Meilläkin käytiin neuvolassa juuri tänään ja meidän aiemmin alipainoinen tyyppi on päässyt jo (juuri ja juuri) kaksinumeroiseen lukuun! Jess! :)

  VastaaPoista
 3. Vähän saman henkisiä nämä meidän pikkuiset :D Iivokin oli enää -15 painokäyrällä, maaginen käyrä ei siis enää ollut laskusuhdanteinen, mutta me vielä juhlitaan 9kg rikkoutumista kun saatiin Iivo vihdoin pois vauvakaukalosta muutama vko sitten :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥