sunnuntai 23. elokuuta 2015

Laatuaikaa lapsen kanssa kahdestaan

Välillä huomaan ettei ole tullut tehtyä mitään vaan toisen pojan kanssa kahdestaan pitkään aikaan. Muistan omasta lapsuudesta kuinka kiva oli olla äitin tai iskän kanssa kahdestaan. Meitä oli neljä lasta ja kerran pääsin äitin kanssa kahdestaan viettämään päivää Helsingissä. Muistaakseni iskällä oli joku työjuttu Helsingissä ja sisko meni leirille sinneppäin. Äitin kanssa lähdettiin mukaan ja muistan sen päivän aina. Kävimme lintsillä ja syömässä kiinalaisessa ravintolassa. Mietin koko ajan että ajatteleekohan ihmiset että olen ainoa lapsi tai että me asutaan oikeasti Helsingissä  :D  Usein pääsin iskän mukaan salille ja se oli semmonen meidän oma kiva juttu.

Mun mielestä olis tärkeetä että on joku oma juttu lapsen kanssa. Välillä viettäis aikaa kahden. Yleensä kun meidän perhe jakautuu kahteen, Iivo on mun kanssa ja Aku Amin. Ihan käytännön syistä näin on ollut, imetykset jne. Mutta nyt kun Iivokin on jo "isompi"poika (reppana) niin ei näin tarvitse olla.

Olin pitkästä aikaa Akun kanssa kahdestaan ostoksilla. Käytiin ranskalaisilla ja kierreltiin kaupoissa, tarkoituksena ostaa uudet kerhotossut. Aku tykkää kierrellä kaupoissa, menee juttelemaan ihmisille ja kommentoi "äiti tää sopis sulle" ja löytää itsellensä kaikkea kivaa  :) Löytyi tossut ja välikausihousutkin, meillä oli hauskaa.

Tällä viikolla kun Akun kerho on alkanut olin Iivon kanssa Vestiksellä äiti-lapsi ryhmässä ja oli mielenkiintoista nähdä Iivo semmoisessa tilanteessa ilman Akua. Iivo oli jotenkin arempi, hellunen pieni. Toisena kerhopäivänä olimme ensimmäistä kertaa Iivon kanssa kahdestaan leikkipuistossa. Oli hauska tarkkaillla kun Iivo meni "pisteestä" toiseen ihan omassa tahdissa eikä seurannut ketään toista, koska sielä ei ollut ketään toista  :D  Aikamme pyörittiin puistossa ja vähän ympäristössäkin, sitten Iivo kiipesi kärryyn ja lähdettiin kotia kohti.

Iivon kanssa mulla on nyt syntynyt joku uusi yhteys, semmonen vuorovaikutteinen.  Iivo ei ole enää pikkuvauva vaan pikkupoika, ja vielä taitava poika. Joka päivä saan ihmetellä että kuinka hoksu se onkaan. Se jatkuva hosotus vaihe, kun tuntui että Iivo ei nää eikä kuule kun hänelle puhui, on rauhoittunut. Akun kanssa mulla on vahva pohja. Meillä on aina ollut erityinen side ja semmonen harmoninen äiti poika suhde. Sitä ei saa kadottaa. 

Millälailla te muut äidit vietätte aikaa kahdestaan lapsen kanssa, varsinkin jos teillä on useampia lapsia?


2 kommenttia:

  1. Kiva, että löysitte yhteistä kahdenkeskeistä aikaa! <3 Kesällä tai lomalla on minusta helppoa ottaa jompikumpi pojista ja tehdä jotain hauskaa, käydä leffassa, puistossa kahdestaan tai ihan vaan leikkiä jotain kotona. Nyt kun meidän arki alkaa minulla on nuorimmaisen kanssa yhteinen sirkuskoulu-harrastus johon vain minä ja hän osallistumme ja vanhemman kanssa sitten teatterikerho. Kummassakin on osana kurssin agendaa juuri se yhteinen aika vanhemman kanssa.. Isin kanssa syntyy enemmän sitten niitä yhteisiä extempore-juttuja! :D

    VastaaPoista
  2. Teillä on hyvin hoidettu laatuajat :) Pitää nyt myös panostaa säännöllisesti "kahdestaan-aikaan" poikien kanssa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥