torstai 27. elokuuta 2015

Pitsa-perjantai ♥

Meillä on usein pitsa-perjantai. Siihen kuuluu sauna ja Amin tekemä pitsa. Ami on maaaailman paras pitsan vääntäjä, en ole koskaan ikinä missään ravintolassa saanut niin hyvää pitsaa. 

Amilla on oma "salainen" taikina resepti, siihen tulee jotain spesiaali jauhoja ja sen voi kohottaa jopa kylmässä (!) siis ihan jääkaapissa. Pohjasta tulee ohut, rapea ja maukas. Meillä on erilaisia pitsa kiviä niin uuniin kuin grilleihinkin ja tietysti itse taidolla tehdyt pitsa-lapiot kotona ja mökillä. Yks tämän kesän aika (ja raha) syöppö onkin ollut uuden pitsa uunin rakennus saareen, siihen tulee päälle myös savustus pönttö. Nyt kun se alkaa olla valmis se on niin iso että vitsailin jonkun erehtyvän luulemaan sitä hyyskäksi  ;D  Täytyykin esitellä se uuni-pönttö teille heti kun on vimpan päälle valmis, on sillä jo pitsaa tehty ja toimii!

Viime perjantaina oli pitsa-perjantai ja oli pakko ottaa tälläsiä "kuola alkaa valuun" kuvia  :D

Mun lemppari soossi pitsan päälle on Sriracha ♥ Tätäkin on meillä joskus itse tehtynä ja se vasta on hyvää...


Heh, ja vielä.. Sielä se lätty lentelee  :D
10 kommenttia:

 1. Yhdyn siihen että Amilla on kyllä taito hyppysissä! Parasta pitsaa <3
  nimim.voitais tulla taas joku kerta vähä rääppimään:D ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa.. Kun teillä oma pizzan vääntäjä kotona :) Mieki voisin joskus maistaa Amin tekemää pizzaa <3 <3 Tehän voisitte järjestää sen " Ravintola päivän " Ja myydä siellä Amin Pizzaa ja Noran raikasta jälkkäriiiii..... Mitähän se olisi ??

  VastaaPoista
 3. Pitsa on kyllä yliveto viikonlopun fiilistelyruoka. Harmillisen harvoin viitsin alkaa kotona pitsan tekoon. Saan pitsaleipurina jostain syystä ihan kamalan sotkun aikaseksi. Paljon vaivaa, ja kaikki katoaa liian nopeasti parempiin suihin ;). Ihanat herkut teillä, ja jos mies kokkaa, niin mikä ettei :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tyytyisin kaupan valmiisiin pohjiin :D Mutta onhan nää nyt ihan eri maata ;D

   Poista
 4. Näyttääpä hyvältä! :) Eikö tuo kastike ole melkoisen tulista? Tuota samaista kastiketta meidänkin isi yrittää aina salaa työntää ostoskoriin.. Hihii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On(kai) se tulista :D Mä käytän sitä kyllä jopa salaatinkastikkeena.. oonko maininnut että tykkään tulisesta? :D

   Poista
 5. Oioi näyttää kyllä älyttömän herkulliselta! :)

  http://viiviviljaa.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥