tiistai 6. lokakuuta 2015

Pieni muumi-fani ♥

Meidän Iivo, 1v 4kk, on oikea hurjapää. Juuri mikään ei jaksa kiinnostaa paria minuuttia kauempaa, paitsi tietysti kaikki kielletty esim. tavaroiden tunkeminen vessanpönttöön, kaappien kaivelu, mikron oven paiskominen ja pöydille kiipeily(näin ihan muutaman mainitakseni). 

Parin viikon aikana oon kuitenkin huomannut pientä muutosta. Se alkoi siitä kun huomattiin että Iivo sanoo "mummi-pappa" ja osoittaa muumi-pappaa, ensin luultiin että "mummi-pappa" tarkoitti mummia ja paappaa  :D  Sitten Iivo alkoi kantaa muumi kirjoja meille ja tälläytyi itse syliin kuuntelemaan. Huomasin hetkeni koittaneen ja löysinkin digiboksilta tallennettuna muutaman muumi jakson. Sehän toimii! Iivo istuu paikallaan ja katsoo parikin muumi jaksoa onnellisen keskittyneenä. Uskomatonta. Nyt muumi-mamma taitaa olla uusi suosikki koska Iivo osoittaa telkkaria ja sanoo "mammaa" vaativasti. Muidenkin hahmojen nimiä alkaa tulla jo ja Iivolla on selvästi lempi jaksokin. 


Rekvisiitat kunnossa  :D

Haisuli on vähän jännittävä..


Lempi kirjat ♥


Oon myös tosi ihmeissäni kun Iivo selvästi tykkää kirjoista. Joidenkin sivujen kohdalla hän toistaa sanoja jo ennenkuin alan edes lukemaan, se on siis kuunnellut kun luetaan. Nyt joku ajattelee että "no tietysti ton ikänen kuuntelee ja tykkää" mutta Iivo ei kyllä ole osoittanut mitään merkkejä kuuntelusta tai kiinnostuksesta aiemmin ja Akukin kiinnostui oikeasti kirjoista vasta 3vuotiaana. Tää on siis mulle uutta  :) 

Onko muiden tämän ikäisillä jo jotain "hurahduksia"?

14 kommenttia:

 1. Meillä ollaan kans muumijutuista kiinnostuneita. Suosikkikirja on "kuinkas sitten kävikään?" ja muumipehmoleluja löytyy useampikin :)

  VastaaPoista
 2. Sulo on kans ihastunu muumeihin:) bongaa niitten kuvia joka paikasta..Munkin on pitäny ettiä jostain youtubesta muumeja mut en oo muistanu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun lapsi innostuu jostain hahmosta niin vasta itekki huomaa kuika paljo noita lastenhahmoja on jokapuolella :D

   Poista
 3. Oi apua! Meilläkin on niin muumi-vaihe menossa meidän nuoremman kanssa ja tämä alkoi juuri kun se loppui esikoisen kanssa.. Hahaa. :) Olen siis katsonut ja kuunnellut lasten kanssa kaikki nuo 101 muumijaksoa telkkarista ihan väsymykseen asti! Mutta joo, kyllä siis meidän reilu 1,5 vuotias jaksaa innostua kirjoista - etenkin juuri noista muumikirjoista! <3 Ainiin, ja Naantalin muumimaailma oli kesällä aika pop!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kans ajattelin että muumimaailmaan pitää mennä ensi kesänä :D Iivo on sielä kyllä ollutkin mutta oli reppana vasta 7viikkoa vanha joten ehkä sitä ei lasketa ;D

   Poista
 4. Kiva rttä siellä on löydetty uusia lemppareita :)
  Meillä asuu kanssa muumifani! Helmi ei suostu nukkumaan edes ilman niiskuneitiä (no helmillä on 3 niiskuneitiä uni kaverina)

  VastaaPoista
 5. Meidän 2v 1kk on myös muumifani. Kirjat ja digiboxiin tallennetut muumisarjat ovat must. Muumilaakson väki tuli ekoina sanoina äitin ja itin ja anna-sanan jälkeen :). Nyt alkaa ymmärrys olla jo sillä tasolla, että mörkö ja haisuli pelottavat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumit on kyllä ihan kiva hurahdus :D olen itse katsonut lapsena muumeja joten tulee kivoja muistoja :)

   Poista
 6. Hassu pieni Muumifani <3 <3 Meillä on ollut R varmaan pahin muumifani meidän lapsista :) <3

  VastaaPoista
 7. meillä poika 15 kk ja muumit on juust alkanu uppoamaan. Tänään sain jopa tehdä ruokaa rauhassa kun herra katseli muumeja itsekseen vieressä.. (tiedän, paskamutsileima tulee heti jos myöntää että käyttää youtubea lapsen vahtimiseen ) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaappa vaan miks mä oon niin innoissani siitä kun se katsoo muumeja ;D Kohtuudella kaikki on sallittua eikö se niin menny :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥