perjantai 23. lokakuuta 2015

Helppo lohi-perunalaatikko uunissaHelppoa, hyvää ja kohtuullisen vaivatonta, semmoista arkiruuan tulee olla. Alkuviikosta kaivelin pakastimen syövereitä ja löysin hunajamarinoituja lohisuikaleita. Meillä on jääkaapissa melko kasa omia perunoita meidän palstalta (ei sieltä paljon muuta sitten kotiutettukkaan..) ja siitä se ajatus sitten lähti.

Tähän tarvitaan: 300g lohisuikaleita, 8 keskikokoista perunaa, kasvissuikaleita pakasteena 250g, kolmenjuuston  ruokakermaa 2,5dl.


Pesin perunat hyvin ja suikaloin yleiskoneella. Vois käyttää semmosta peruna-sipulisuikale pakastetta niin olis vielä helpomaa.
Sitten vaan perunat, kasvissuikaleet ja lohisuikaleet uunivuokaan. Kääntele sekaisin ja lisää ruokakerma sekä vettä. Tossa oli nestettä varmaan reilu puoleen väliin vuokaa, perunasta ja kasviksista irtoo vielä nestettä niin ei tarvita niin paljon kuin esim. makaroonilaatikossa ettei ruoka ole liian "märkää". Vähän laitoin vielä juustoraastetta kun oli jäänyt lasagnesta yli.
Uunissa 200astetta ja 45-60min. Niin kauan että tulee kauniin ruskea pinta. Mä laitoin mausteeksi vain vähän mustapippuria koska lohi oli hunajamarinoitu ja kermakin maustettu. Jos käytät maustamattomia niin mausta oman maun mukaan esim. suolalla ja mustapippurilla, tillikin olisi sopinut mutta pääsi unohtumaan  :D


 Hyvää viikonloppua ♥

8 kommenttia:

Kiitos kommentista ♥