torstai 2. huhtikuuta 2015

Chili hurahdus


Me ollaan tulisen ruuan ystäviä. Raskaus aikoina yks (tosiaanki vaan yks) suurimpia tuskia oli se etten voinut syödä niin tulista ruokaa ku oisin halunnu, sitä närästystä....

Kaks vuotta sitten laitettiin ekat chilin siemenet ja vähän niinku unohdettiin ne kesän ajaksi. Syksyllä otettiin ne pihasta sisälle ja saatiinki yks(1) kpl chiliä aikaiseksi.

Viime keväänä panokset koveni. Ami sai synttärilahjaksi siemeniä ja taimi "laatikon" (semmonen kannellinen muovi pömpeli). Niitä kylvöksiä mä sitten hartaasti hoitelin. Kastelin, kannoin valosalle ikkunalle, koulin, uudelleen istutin, kannoin kasvihuoneeseen "ulkoilemaan" kun kevätaurinko lämmitti. Kaksi parasta taimea me säilytettiin koska kasvihuoneessa piti olla tilaa muullekkin.
Tässä viimekesäiset chilit kasvihuoneessa heinäkuussa, lajiketta en muista mutta tulinen se oli..
Tostahan ne kasvoi vielä reilusti ja kukkia ja hedelmiä oli pilvin pimein...
Joskus lokakuulla lopetettiin kasvihuoneen lämmitys ja otettiin chilit sisälle koska ne oli täynnänsä raakileita. Tässä chilit meillä sisällä loppuvuodesta, kaikki hedelmät kypsyi.
Niitä oli loppujen lopuksi jopa liikaa. Lähinnä niitä kuivattiin ja savustettiin, annoimme niitä joululahjaksi ja käytimme itse. 
Tässä chilejä menossa savustumaan kuivalihojen kanssa.
Tänä vuonna otin kaupasta ostetuista sopivan miedoista "spanish"chileistä siemeniä talteen ja ne ovatkin jo mukavasti taimi vaiheessa. Jalapenon siemenet ei itänyt ihan yhtä hyvin mutta jotain sieltäkin on noussut... Katsotaan saadaanko satoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥