torstai 30. huhtikuuta 2015

Kuinkas kävikään "unikoululle"

Siinä tuhisee muutaman päivän ikäinen Iivo-vauvanen. Silloin ei paljo hötkyilty, tuntui että Iivo nukkui ensimmäiset kolme viikkoa putkeen. Ruokataukoja lukuunottamatta  ;)

Kerroin aiemmin Iivon "yöhulinoista" tässä postauksessa. Mitään varsinaista unikouluahan me ei aloitettu vaan tarkoituksena oli lopettaa yösyötöt ja totuttaa Iivo nukkumaan koko yö omassa pinnasängyssä. Suunnitelma oli että mä nukun alakerran sohvalla ja Ami antaa Iivolle tuttia kun herää ja ihan ääritapauksessa antaa korviketta pullosta koska Iivo on syönyt niin paljon öisin että olisi voinut nälkäkin alkuun vaivata.

Ensimmäisenä yönä Iivo heräsi muistaakseni 2-3 kertaa ja heräsinkin huutoon, mutta sitä kesti vain n.20min kerralla ja oli rauhoittunut tutilla. Toisena yönä heräsi kerran ja kolmantena ei yhtään kertaa! Pulloa ei siis tarvittu ollenkaan (tiedä sitten olisiko edes ottanut).

Neljänneksi yöksi meninkin jo takaisin omaan sänkyyn ja ollaan menty 0-1 heräämistä yössä ja tutilla rauhoittuu heti. Uskomatonta.. 

Mitä tästä sitten voi päätellä? Ei kai oikein mitään, aika oli oikea?

Nyt Iivo kyllä herää aamuisin aiemmin jopa viiden jälkeen kun ennen heräsi seitsemän jälken. Se taas sekoittaa päiväunet. Iivo on nukkunut jo pitkään vain yhdet päikkärit mutta kun noin aikaisin herää on pitänyt nukkua kahdet ja taas saa taiteilla ettei nuku niitä liian myöhään. Mutta kai tämäkin tästä tasaantuu, saadaan haettua uudelleen/uus päivärytmi. Jos jotain niin sen mä oon oppinut että näin pienten kanssa kaikki on väliaikaista. Onpa muuten ihanaa herätä aamulla niin ettei ole herännyt kertaakaan yön aikana..

Voihan tämä valoisuuskin vaikuttaa aamuheräämiseen vaikka meillä on kyllä pimennysverhot paitsi semmoisessa pienessä "yläikkunassa". Siihen virittelin eilen pimennyksiä ja Iivo nukkui puoli kuuteen...että enpä tiedä. Oon aamuvirkku että sikäli herääminen ei oo ihan kamalaa vaikka tietty tohon aikaan mielellään vielä nukkuis. Illalla mä oonki ollu jo kuuden jälkeen aivan poikki kun rytmi on pari tuntia "edellä".

On se kuitenkin hyvä että nukutaan kaikki heräämättä yön läpi. Kauanko tätä kestää, se jääkin nähtäväksi.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Kaikki sanovat ettei unikoulu ole niin aikaavievää kuin monet ajattelevat sen olevan! Sen aloittaminen on vaikein osa koko prosessia.. :D Meillä pojat nukkuvat hienosti läpi yön, mutta nuorimmainen on edelleen vieressä meidän sängyssä.. Eli meilläkin on jossain vaiheessa edessä pienimuotoinen unikoulu..

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥