maanantai 20. huhtikuuta 2015

Multaa sormissa

Nyt se on totta. Meillä on viljely palsta ensi kesäksi! Niin ihanaa, vai onko? Mitä jos se onki raskasta...eeei oo. Ajattelin ottaa sen ihan huvin kannalta, kiva mennä lasten kanssa kastelemaan ja hakemaan (hirmuisia määriä) satoa kotiin. Ainakin kesäkurpitsaa, taimet onkin jo hyvässä vauhdissa.. ja porkkanaa, punasipulia, mangoldia. Ehkä vielä jotain? Salaatit, tomaatit, kurkut ja yrtit yms. meillä onkin omassa pihassa.

Vein eilen mun taimia "ulkoilemaan" kasvihuoneeseen kun oli niin lämmin. Olikin sitten niin lämmin että ajattelin antaa niiden olla mahdollisimman myöhään ulkona. Noo, siinä sitten torkahtelin sohvalla kesken vaali lähetyksen ja hiivin sänkyyn puoliunessa. Aamulla mä huomasin että ahaa, ne mun taimet "ulkoilee" vieläkin..Osassa oli lehdet vähä käppyrällä mutta ehkä ne siitä vielä tokenee..?

Siinä ne reppanat hylätyt on


Chili pikkusen riiputtaa lehtiä


Aika hyvin ne kyllä selvis yöstä, mutta vielä on sen verran kylmä että sisälle pitää ottaa. Kohta voi laittaa patteria kasvihuoneeseen lämmittämään öisin mutta ei nyt vielä.

Krookukset oli puhjenneet kukkaan


Ruohosipulikin alkanut jo kasvaa


ja viinisuolaheinä


Kylvin jo salaattia kasvihuoneeseen mutta vielä ei ole itänyt. Tämä omenan reppanakin selvisi siitä Iivon hyökkäyksestä ja on jatkanut kasvuaan.


Onko muita hurahtanut itsekasvatettuihin syötäviin?2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! :) Et ikinä arvaa mitä me juuri tällä hetkellä puuhaillaan: kirjoitetaan nimitikkuja meidän tuleville istutuksille.. Hih! Minusta on tärkeää näyttää lapsille ettei kasvikset ole peräisin kaupan hyllystä vaan kasvimaasta..

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan! Aku ainakin on aina ollut innokas puuhailija kasvimaalla ja eiköhän Iivokin siihen opi :) maistuukin aivan eriltä omasta maasta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥