perjantai 10. huhtikuuta 2015

Laulellen ja kokaten


Eilen kaivettiin pitkästä aikaa esiin meidän laulupussi. Muskareista tuttu kangaspussi jossa on laminoituja laulunsanoja. Sitten lauletaan:

Kuka saa kuka saa laulupussiin kurkistaa, tillintallin tömpsis!

ja sitten vaikka:

Aku saa Aku saa laulupussiin kurkistaa, tillin tallin tömpsis!

Tämmönen pussukka meillä on, ompelin sen jämä kankaasta. Kangas on alkujaan ollut Akun huoneen verho ja nyt se on muuntunut Iivon pinnasängyn katosverhoksi.


Olin joskus aikoinaan Akun kanssa MLL:n vauvamuskarissa ja nää laulut on siitä vihosta mikä sieltä saatiin. Oon leikannut ja laminoinut ne ja Aku koristeli vielä tarroilla. Jokaisella itseään kunnioittavalla lista-ihmisellä/kontrollifriikillähän on laminointikone  ;)


Sain vihdoin korjattua Akun farkut jotka oli polvesta rikki...
Silitin alle puuvillakangasta(vanha verhon pala) ja vlieseline tukikangasta. Näin mä oon omiakin farkkuja joskus korjannu.


Iivolle ruokasatsi!

Puolikas bataatti pilkottuna (ja kuorittuna)
3 porkkanaa sama homma
1 iso omena sama homma
parsakaali pienittynä
riisiä ehkä 2dl

Kaikki kattilaan ja vettä niin että just peittyy. Jonku aikaa kun on kiehunut niin lihat sinne sekaan kypsentymään, tässä on naudan jauhelihaa. Sitte kun kaikki on kypsää, sauvasekottimella sopivaksi soseeksi. Mä jätän Iivolle vähän karkeammaksi jo. Meillä on Iivolla aika hitaasti edistynyt tää ruokatouho, se syö jo isoja annoksia mutta ei kovin isoja paloja..


Lopuksi loraus öljyä, mä laitan aika reippaasti koska Iivon paino ei oo oikeen noussut viime kuukausina eikä neuvolasta ollut muuta vinkkiä ku öljyä lisää... Laitan joskus puuron sekaan kookosöljyä, Iivo tykkää  :) Ruuat pakastan sopivina annoksina, tällä hetkellä uudelleen suljettavat fetapurkit on hyviä.. Pakkasessa on aina useampaa satsia niin ei tarvi joka aterialla syödä samaa.

Mulla on tämmönen pino toinen toistaan ihanampia lehtiä, kaikki kesken! Nyt pitäs lukee niitä loppuun että saa laittaa kiertoon..


2 kommenttia:

  1. Kivan laaja mutta napakka postaus vähän kaikenlaista! Oot näppärä käsistäsi :) vauvamuskari kuulostaa kivalta, minkäikäisille se about on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitooos :) Meidän vauvamuskarissa oli 3kk- 1v ikäisiä. Aku taisi olla sen vähän reilu 3kk kun alotettiin ja kyllä senkin ikäinen nautti selvästi! Ainakin meidän alueella MLL:lla on paljon kaikenlaista toimintaa :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥