keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

4vee rattaissa?


Mä törmäsin tähän aiheeseen kun Aku oli semmonen alta 2v kun etsin rattaita vaunujen tilalle. Eksyin keskustelu palstoille lukemaan jos olisi löytynyt vinkkiä kärryistä mihin mahtuu mahdollisimman pitkä (eli "vanha") lapsi. Tolloin Aku vielä nukkui päikkäreitä pihalla ja muutenkin käytiin pitkilläkin kävelyillä. Keskustelut muuttui  aina tosi nopeasti jopa vihamielisiksi niitä äitejä kohtaan jotka "kuskaa isoja laiskoja lapsia rattaissa". 

Kun ruvettiin odottamaan Iivoa en oikeastaan edes miettinyt ostaa vai ei vaan ainoastaan minkälaiset, siis tupla vaunut. Seisomalauta on varmasti kätevä mutta en näkis itteeni keskellä talvee siinä hommas. Pulkka, joo mutta täälä on aina niin hyvin hiekotettu että sekin on melkeen mahdotonta.

Me kuljetaan joka päivä kärryillä säällä kun säällä. Eli siis kohta 4v Aku istuu rattaissa. Monet kysyy "kuinka se vielä suostuu istumaan". Joskus 1v nurkilla Aku ei olis halunnu istua mutta se kausi meni ohi. Siihen aikaan mulla saattoi olla Akulle kirja tai lelu mukana tai vaikka omenaa nakerreltavaksi niin jaksoi paremmin. Mulle on tärkeetä että päästään hyvin liikkumaan paikasta toiseen (ja nimenomaan ilman autoa) ja voidaan käydä kaupassakin ainakin pienemmillä ostoksilla ja kyläilemässä ja vähän kauempanakin olevissa puistoissa. Puolenkin tunnin matkaan sais kulumaan aika paljo enemmän jos Aku kävelis eli laahustais perässä ja jäis tutkiin jokaista risua  ;) Tietysti Aku myös kävelee ja pyöräilee mutta kun me kuljetaan vähän pitempiäkin matkoja kun viereiseen puistoon niin mä en nää mitään outoo siinä että lapset on kärryissä. 

Tänä aamuna lähettiin mun siskon luo kyläilemään, sielä on kavereiksi Onni 4v ja Mimosa kohta 2v. Sinne on noin puolen tunnin matka suuntaan. Hyvin Iivokin jaksaa hereillä kärryissä sen ajan.


Siinä ne poijjaat kökööttää.


Ensin jäätiin leikkipuistoon..
Sitten mentiin serkkujen luokse lounaalle ja leikkimään. Takastulo matkalla Aku halusi kävellä loppumatkasta. 


On mulla autokin, onneksi on! Välillä sitäkin tarvii. Nyt on ihanaa kun pääsee taas pyörällä. Ensin mietin että kannattaako ostaa pyöräkärryä kun Aku tosiaan täyttää pian 4v. Mutta enpä miettinyt kauaa, jos Aku pyöräilisi aina itse me voitaisiin käydä max 1,5-2km päässä pyörällä että takas tulokin olisi vielä kivaa. Nyt me voidaan päästellä  "minne vaan"! Kohta voi jo ottaa eväs-lounaan mukaan ja huristella jonnekkin "kaukaiseen" paikkaan, takas tulo matkalla Iivo voi nukahtaa ja siitä sen voi siirtää (ehkä) vaunuihin vähän mukavammin jatkamaan unia.

Oon mä ajatellut sen niinkin että vaikka lapsi ei itse kävelisikään koko matkaa niin luulen että pystyy opettamaan hyötyliikunnan merkitystä ja sitä että aina ei tarvi mennä autolla vaikka se siinä pihassa seisookin. Jos meillä ei olis tupla vaunuja niin kyllä varmasti tulis mentyä useammin autolla. Oon vähä semmonen "välineurheilija", pyrin tekemään asiat mahdollisimman helpoksi tehdä niinkuin haluan, jos tästä lauseesta saa mitään selvää..Samalla saa itsekin liikuntaa ja Touho tietty pyörii useimmiten mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥